Pecahan Permainan Kejuaraan Besar 12

kejuaraan

Oklahoma masuk musim ini tanpa pemain pertamanya Rhett Bomar dan tujuh minggu lalu Adrian Perterson, pemain terbaik di negara ini, turun dengan tulang selangka yang patah. Setelah kehilangan dua senjata ofensif teratas, seseorang akan berfikir bahawa harapan mangkuk BCS Oklahoma akan ditembak. Walau bagaimanapun, Sooners terus menang (dan mereka mendapat bantuan dari Texas) dan mereka mendapati diri mereka berada dalam kedudukan yang baik untuk bermain di Fiesta Bowl pada Hari Tahun Baru dengan kemenangan ke atas Nebraska Corn Huskers di Arrowhead Stadium.

Senior Paul Thompson, yang telah mengakui tugas sebagai pengganti, menggantikan Bomar pada quarterback  download mega888 for android musim ini dan telah benar-benar datang lewat melemparkan 10 gol touchdown terhadap hanya dua pencegahan semasa kemenangan tujuh perlawanan Oklahoma ketika ini. Kecederaan Adrian Peterson nampaknya merupakan pukulan kalah mati Oklahoma. Naib juara 2004 Heisman Trophy telah mengalahkan 935 ela dan 10 gol dalam enam perlawanan pertama musim ini sebelum mengalami kecederaan. Stoops tidak akan mengambil peluang memasukkan Peterson ke barisan Sabtu ini walaupun pemain berbakat menunjukkan banyak kemajuan. Keputusan Stoops mungkin dipermudah kerana pasukannya bergegas sejauh 224 ela atau lebih dalam empat dari lima perlawanan terakhir mereka termasuk 238 ela musim tinggi minggu lalu menentang Oklahoma State.

Walaupun kedua-dua program bola sepak kolej bertingkat ini merupakan saingan abadi di bekas Big Eight, Oklahoma dan Nebraska tidak pernah bertemu dalam pertandingan tajuk 12 Besar. Nebraska sebahagiannya harus disalahkan kerana Huskers belum muncul dalam pertandingan kejuaraan persidangan dalam 7 musim.

Setelah beberapa tahun bawah tanah, musim mengerikan menurut piawaian Nebraska, “The Big Red Machine” telah dihidupkan kembali oleh Bill Callahan dan kesalahannya yang berorientasi hantaran yang kelihatan jauh berbeza daripada set pilihan lama yang biasa kita lihat selama bertahun-tahun. Pemain suku kanan Zac Taylor menjadikan kesalahan ini berjaya. Dia telah mencatat rekod sekolah 2,789 ela musim ini dengan 24 hantaran sentuhan gol dan hanya empat pemintas sementara memimpin serangan ofensif berkuasa tinggi Huskers yang rata-rata 33.9ppg dan 434 ela kesalahan total.

The Huskers mengungguli kedudukan di Big 12 North dengan keputusan 5-0, tetapi mereka menurunkan dua dari tiga perlawanan menentang bahagian Selatan musim ini. Adakah Nebraska akan mendapatkan kembali kubu kuatnya pada persidangan itu atau adakah Oklahoma akan menaklukkan satu lagi rintangan musim ini untuk melakukan boling BCS sekali lagi? Saya begitu yakin dengan pasukan yang menang pada hari Sabtu sehingga saya menjadikan pertandingan Big 12 Championship ini sebagai Big 12 Game of the Year. Pastikan anda menyertai Sabtu ini untuk pemenang terbesar di Big 12 musim ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *